A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Dzsudzsák Balázs a Debrecen játékosa - hivatalos

Bemutatják Dzsudzsák Balázst Debrecenben 2020.09.22.
Dzsudzsák Balázs újra Debrecenben
Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB II-ben szereplő Debreceni VSC bejelentette, hogy leigazolta a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázst. A 12 év után hazatérő szélsőt szerdán délután ünnepélyes keretek között mutatták be.

Dzsudzsák Balázs a DVSC-nél nevelkedett, 2004 és 2008 között három bajnoki címet és egy magyar Szuperkupát nyert. 2008 januárjában igazolt a holland PSV Eindhoven csapatához.

A holland csapatban 162 mérkőzésen 54 gólt lőtt és 51 gólpasszt adott. 2011 nyarán az orosz Anzsi Mahacskala 14 millió eurót fizetett érte, ezzel minden idők legdrágább magyar futballistája lett.

Dagesztánban csak fél évet futballozott, ugyanis 2012 januárjában 19 millió euróért szerződtette a Dinamo Moszkva csapata, amelyben három és fél évet futballozott. 2015 nyarán igazolt a török Bursasporhoz, ahol egy évet töltött, majd a 2016-os Európa-bajnokság után az Egyesült Arab Emírségekbe ment az Al Wahda csapatához, ahol két évig futballozott. 2018 szeptemberében az Al ittihad kalba szerződtette, majd a koronavírus-járvány előtt 2020 februárjában igazolt az Al-Ain FC-hez, amelyben a járvány miatt csak négy mérkőzésen tudott pályára lépni.

Dzsudzsák Balázs újra Debrecenben Fotó: Csudai Sándor - Origo

Dzsudzsák érkezéséről már nyár elején lehetett hallani, de úgy tűnt, nem lesz semmi a 108-szoros válogatott leigazolásáról.

„A menedzseremmel minden egyes átigazolási időszakban kitűzünk egy olyan időpontot, ameddig érdemes várni, ez most a szeptember 15. volt. Megmondom őszintén, volt egy komoly lengyel érdeklődő, és várhatnék még egy szaúdi és egy török ajánlatra. Törökországba egy nem top gárdához nem akartam csak azért eligazolni, hogy még külföldön játszhassak, míg a lengyel csapat várt rám, ráadásul jól is megy neki a bajnokságban, de a Debrecennel is folyamatosan tartottam a kapcsolatot, és úgy döntöttem, mérlegelek – nyilatkozta Dzsudzsák Balázs a debreceni klub honlapjának. – Mindent átbeszélve és meggondolva, a lehető legjobb választásnak bizonyult a Loki. A múltat nem kell bemutatnom, és azt mondom, így teljes a karrierem. Innen mentem el tizenkét éve, itt lettem profi labdarúgó és válogatott, itt kaptam meg az alapjait a pályafutásomnak. Keményen beleállok az előttem álló feladatokba, ám hangsúlyoznám, nem a végső pánikmegoldás volt számomra a Debrecen. Abszolút észszerű érvekkel alátámasztva döntöttem, és valóban azt gondolom, ez volt a legjobb megoldás."

A 33 éves szélső elmondta, hogy a döntésben nem a pénz játszotta a főszerepet.

„Nem, és kiemelném, eddig sem motivált. Ugyanakkor elmondanám, hogy a pályán nyújtott teljesítmény egyenesen arányos azzal, hogy több pénzért egy jobb csapatba hívnak. Itthon ez egy picit át lett gondolva, a rosszindulatú szurkolók sajnos a pénzzel kötik össze a pályafutásom. Azt hiszem, nem kell megmagyarázni a mögöttem álló tizenkét évet, melyre nagyon büszke vagyok. Kíváncsi vagyok, hány magyar labdarúgó utasította volna vissza azokat az ajánlatokat, melyeket kaptam. Kívánom, hogy legyen még egy olyan futballista, aki eléri azt, ami nekem sikerült Nyírlugosról. Mint említettem, a jó teljesítményt jó fizetéssel honorálják, ami teljesen normális. Ezt én teljesen máshogy látom, mint az emberek többsége."

Dzsudzsák Balázs éveken keresztül volt a válogatott csapatkapitánya Fotó: Koncz Márton - Origo

Dzsudzsák a törökök és az oroszok elleni Nemzetek Ligája-meccsekre nem kapott meghívót a magyar válogatottba, de most hogy újra van csapata, bízik a visszatérésben.

„Nagyon remélem, de abszolút lépésről lépésre érkeztem haza.

Számomra jelenleg az az elsődleges, hogy a Debrecenben minél több alkalommal lépjek pályára, és jó teljesítményt nyújtsak.

Ha ez azzal párosul, hogy ismét meghívnak, nagyon boldog leszek, de most tényleg a saját dolgaimra fókuszálok."

A 33 éves szélső úgy gondolja, Debrecen lehet számára a végállomás.

„Szerintem igen. És hogy miért pont Debrecen? Amikor az ember 33 évesen azon gondolkozik, hogy hamarosan befejez egy pályafutást, akkor már arra is készül, hol legyen az a bizonyos búcsú, hol lehet a legszebbet kihozni belőle.

– tette hozzá Dzsudzsák Balázs.

A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II 10. fordulójában a listavezető DVSC a PMFC csapatát fogadja hétfőn este a Nagyerdei Stadionban, ahol akár Dzsudzsák Balázs is bemutatkozhat régi-új csapatában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!