A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Csütörtök este a labdarúgó Európa-liga G csoportjában a Ferencváros 1-0-ra legyőzte a német Bayer Leverkusen csapatát a Groupama Arénában, ezzel a magyar győzelemmel búcsúzott a sorozat idei kiírásától. A találkozó után Dibusz Dénes, a Fradi csapatkapitánya elmondta, hogy ez a győzelem remek szépségtapasz, míg a Leverkusen csapatkapitánya, a német válogatott Jonathan Tah is elismerte, hogy jól játszott a Fradi.

„A meccs előtt pont arról beszéltem, hogy jó lenne már kapott gól nélkül lehozni egy meccset, és úgy jól védeni, hogy azzal pontokat is tudjunk szerezni.

Korábban gólokat ajándékoztunk az ellenfeleknek, de ma nem követtünk el szarvashibákat. A mai nap szép zárása a csoportkörnek. Ez a szereplésünk egyetlen szépségtapasza" – nyilatkozta az M4 Sport előtt Dibusz Dénes, a Ferencváros csapatkapitánya.

Dibusz Dénes több nagy védéssel járulz hozzá a Fradi sikeréhez Fotó: Koncz Márton - Origo

Nem vagyunk elégedettek, de fontos volt, hogy a fiatal játékosaink lehetőséget kapjanak. Mindent megtettünk a pályán, megpróbáltuk megmutatni, mekkora értéket képviselünk, de most így sikerült" - nyilatkozta a meccs után Jonathan Tah, a Leverkusen német válogatott csapatkapitánya.

"Sok szögletvariácót gyakoroltunk a meccs előtt. Örülök, hogy sikerült betalálnom, mert fontos volt a csapatnak, hogy győzelemmel zárjuk a sorozatot. Harcoltunk, ugyanazzal a mentalitással álltunk ki, mint mindig. Fontos volt, hogy valamit visszaadjunk a szurkolóknak, akik sosem hagytak cserben minket.

A Fradi győztes gólját szerző Aissa Laidounit ünneplik a társai Fotó: Koncz Márton - Origo

Ez egy más szint, a Bajnokok Ligája után a második legerősebb sorozat.

– mondta a meccs után a Fradi győztes gólját fejelő Aissa Laidouni.

„Nyilvánvaló volt, hogy csak úgy van esélyünk ha bátran, de türelemmel játszunk. Ez volt az utolsó lehetőség pontot szerezni az Európa-ligában. Néha reálisabban látom a dolgokat, mint a többség, szerintem nehéz volt ez a csoport. Volt, amikor jól játszottunk, de hibáztunk, így pont nélkül maradtunk. Jól teljesítettünk az elmúlt hetekben, örülök, hogy a nemzetközi porondon is kijött a lépés" – mondta Peter Stöger a lefújás után.

Peter Stöger elégedett volt csapata teljesítményével Fotó: Koncz Márton - Origo

Svájci kollégája, Gerardo Seoane elmondta, az eredmény miatt csalódott, de odatette magát a csapata.

„Uraltuk a meccset, voltak helyzeteink, de balszerencsénk volt, el kell fogadnunk az eredményt. Minden csapat nagyon kemény, minőségi kerete van a Ferencvárosnak, így nem volt könnyű dolgunk."

A csoportot a német Leverkusen nyerte, így nyolcaddöntőbe jutott, mögötte a spanyol Real Betis másodikként szintén továbblépett, míg a harmadik skót Celtic Glasgow a Konferencia-ligába került át.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!