A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Ezrek rohantak a pályára ünnepelni a Frankfurt történelmi sikerét - videó

TOPSHOTS Horizontal
Frankfurt fans invade the pitch and celebrate on top ont he goal after the UEFA Europa League semi-final second leg football match Eintracht Frankfurt v West Ham United in Frankfurt, western Germany on May 5, 2022. - Eintracht Frankfurt won the match 1-0 and will face Rangers in the UEFA Europa League final on May 18, 2022 in Sevilla. (Photo by CHRISTOF STACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Eintracht Frankfurt csütörtökön hazai környezetben 1-0-ra legyőzte a 17. perctől emberhátrányban futballozó West Ham United csapatát, így kettős győzelemmel jutott az Európa-liga döntőjébe. A német együttes 42 év után játszhat ismét nemzetközi kupadöntőt, így nem csoda, hogy a szurkolók ki voltak éhezve a sikerre. A lefújás pillanatában több ezer ember rohant be a pályára, hogy együtt ünnepelhessen a játékosokkal.

A Frankfurt lett egyébként az első német csapat, amely az UEFA-kupa után az El döntőjébe is bejutott. A második számú európai kupasorozat döntőjében a három magyar labdarúgót foglalkoztató RB Leipziget kiejtő skót Glagow Rangers lesz a Frankfurt ellenfele. A finálét május 18-án rendezik Sevillában.

Eintracht Frankfurt (német)-West Ham United (angol) 1-0 (1-0)
gólszerző: Borre (26.)
kiállítva: Cresswell (17., West Ham)
Továbbjutott: a Frankfurt, kettős győzelemmel, 3-1-es összesítéssel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!