Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Ugyan a pénteken kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságon csak jövő kedden mutatkozik be a portugál válogatott, de Roberto Martínez együttese már csütörtök este megérkezett az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban található Marienfeldbe. Cristiano Ronaldót és társait elképesztő őrület fogadta, ugyanis az összegyúlt több mint ötezer rajongó egy része áttörte a biztonsági korlátokat és betörtek a betörtek a portugálok szállására.

A portugál válogatott gépe 19.25-kor landolt a Münster/Osnabrück repülőtéren, és elsőként Ronaldo szállt ki – írja a Magyar Nemzet. A portugál delegációt a repülőtértől a 26 ezer fős lakosságű Harsewinkel mellett található négycsillagos hotelig több tucat motorosrendőr kísérte. A luzitánok busza ezt követően 20.57-kor érkezett meg a 70 kilométerre odébb lévő szálláshelyre, ahol nagyjából 5 ezer örjöngő szurkoló készült a fogadásukra. 

ronaldo
Cristaino Ronaldóék elfoglalták az Eb-szállásukat
Fotó: AFP

Érdekesség, hogy a portugálok a 2006-os világbajnokságon is Marienfeldben szálltak meg.  Az Eb-mezőnyt nézve ez a 13. legdrágább szálláshely. A teljes listát már közöltük, s ebből kitűnik, hogy a magyar válogatott a harmadik legdrágább helyre kvártélyozta be magát. 

Miután a portugál válogatott megérkezett, valósággal elszabadult a pokol.

 A portugál Abola beszámolója szerint a szurkolók egy része áttörte a biztonsági korlátokat és átmászva a kerítésen behatolt a csapat főhadiszállására. Természetesen a legnagyobb ováció Cristiano Ronaldót fogadta, aki a tétmérkőzések számát tekintve világrekorder lett, miután kedden megdöntötte a brazil Rogério Ceni 1225 mérkőzéses csúcsát. Ronaldót szurkolók ezrei próbáltak telefonnal a kezükben képet készíteni az ötszörös aranylabdásról. A lap beszámolója szerint a helyi rendőrség nem volt felkészülve a szurkolók reakciójára, így meglehetősen elveszettnek tűntek a zűrzavarban.

Roberto Martínez szövetségi kapitány azt mondta, még soha életében nem volt része ilyen fogadtatásban. Ronaldo felelevenítette, hogy 18 évvel ezelőtt már járt itt, és azt mondta, hogy szép emlékeket őriz. A 2006-os vb-n a portugál válogatott a negyedik helyen végzett. Ronaldo azon a tornán 21 évesen egy gólt szerzett.

A portugál lap arról is beszámolt, hogy az előzetes tervek szerint a Lavradeiras de Gutersloh nevezetű folklórcsoport fellépett volna a szállodában a nemzeti csapat ünnepélyes fogadásán, de az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) ezt megtiltotta, és elrendelte a táncosok eltávolítását, mivel nem volt elég biztonsági erő a helyszínről.

A portugálok a németországi kontinenstorna csoportkörében sorrendben Csehországgal, Törökországgal és Georgiával találkoznak.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről