Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott szeptember 7-én Düsseldorfban kezdi meg szereplését Németország ellen a Nemzetek Ligája 2024/2025-ös kiírásában.

A német szövetség kedden tette közzé az őszi NL-menetrendet, mely szerint a német válogatott a Rajna-parti városban nyitja meg a hatmeccses sorozatot Marco Rossi szövetségi kapitány csapata ellen, majd november 19-én Budapesten zárja az etapot. Minden meccs 20.45 órakor kezdődik, a csoportban még Hollandia és Bosznia-Hercegovina is szerepel.

Az A divízióban a négy csoportgyőztes a négy csoportmásodik ellen lép majd pályára a jövő márciusi, oda-visszavágós negyeddöntőben a 2025. június 4. és 8. között sorra kerülő négyes fináléért. A harmadik helyezettek osztályozót játszanak a másodosztályt jelentő B divízió csoportmásodikjaival, míg az élvonal negyedik, utolsó helyezettjei kiesnek - írja az MTI.

A magyar válogatott a Nemzetek Ligájában is találkozik a németekkel
Fotó: AFP (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)

A Nemzetek Ligájából ugyan nem lehet egyenes ágon kijutni a 2026-os világbajnokságra, de az NL-lel közvetetten mégis megkezdődik az európai selejtezősorozat a két év múlva esedékes vb-re. A 2025-ben sorra kerülő vb-selejtezőkön a 12 csoport győztese kijut majd az amerikai-kanadai-mexikói közös rendezésű tornára, míg a másodikok pótselejtezőt játszhatnak. Utóbbiakhoz csatlakozik az Nemzetek Ligájából a négy legjobb olyan csoportgyőztes, amelyik a vb-selejtezőkön nem végzett a legjobb kettő között. 

Ez azt jelenti, hogy a Magyarországot is magában foglaló A divízió csoportgyőztesei mindenképpen legalább a pótselejtezőben szerepelhetnek.

A németországi Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott jövő kedden 20.45 órától Dublinban az írek vendége lesz, majd jövő szombaton 18.00-tól Debrecenben fogadja az izraelieket.

Marco Rossi együttese június 15-én kezd Svájc ellen a nyári Eb-n, négy nappal később a házigazda németek elleni meccs jön, majd június 23-án Skóciával találkozik az együttes az A csoport utolsó fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Mindent egy helyen az Eb-ről