Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Szombat este a labdarúgó Bajnokok Ligája-döntőben a Real Madrid 2-0-ra legyőzte a a német Borussia Dortmund együttesét, ezzel a spanyol csapat fennállása során 15. alkalommal hódította el a trófeát. De mi köze a magyar bajnok Ferencvárosnak a Királyi Gárda sikeréhez? Nagyon is egyszerű. Úgy tűnik, hogy a Real Madrid sikerével a Fradi közelebb került a Bajnokok Ligája-szerepléshez.

Az már az előző héten eldőlt, az NB I 2023/24-es szezonjának végén a Ferencváros, a Paks, a Fehérvár, valamint a Puskás Akadémia végez az első négyben, tehát ezek a klubok képviselik a magyar focit az európai kupaporondon.

Bajnokok Ligája, Real Madrid, BL-döntő, Borussia Dortmund
A Real Madrid fennállása 15. BL-trófeáját nyerte
Fotó: AFP/Ben Stansall

Most pedig azt figyelhetjük, milyen kalapokba kerülnek a csapatok, a Fradi esetében például nagyon fontos volt, hogy a Real Madrid nyerje a Bajnokok Ligáját, ugyanis a spanyol diadal miatt ukrán Sahtar Donyeck automatikusan főtáblás lesz, így a BL-selejtező bajnoki ágán minden csapat eggyel előrébb kerül a rangsorban. 

Mivel a Fradi koefficiens-pontjai alapján a legerősebb csapat lenne a selejtező 1. körében, a Sahtar feljebb csúszásával rögtön a 2. körben kellene csak bekapcsolódni a magyar bajnoknak.

FerencvárosÚjpest, Ferencváros, Újpest, FTC, labdarúgás, nb1, vége, ünnep
Úgy tűnik, a Fradi is jól járt a Real Madrid sikerével
Fotó: Origo - Polyák Attila

Fontos hangsúlyozni, hogy ez egyelőre nem hivatalos, az UEFA még nem erősítette meg, azonban a klubok együtthatóit számoló oldalak ezt a verziót tartják valószínűnek. A Magyar Nemzet már ki is szúrta a Wikipédia ide vonatkozó szócikkét, amelyben már a második fordulóba sorolják kiemelt csapatként a Ferencvárost. 

Azt viszont még nem tudjuk, a BL-selejtezőben ki irányíthatja majd a Ferencvárost, hiszen Dejan Sztankovics távozott a magyar bajnok Ferencváros vezetőedzői posztjáról és az orosz Szpartak Moszkvánál folytatja pályafutását. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.


 

Mindent egy helyen az Eb-ről