Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa-bajnokságon szakértőként dolgozó egykori német világbajnok futballista, Bastian Schweinsteiger szerint teljesen szabályos körülmények között született a németek első gólja a magyar válogatott elleni csoportmérkőzésen.

A magyar labdarúgó-válogatott 2-0-s vereséget szenvedett a házigazda németektől az Európa-bajnokság A csoportjának szerdai mérkőzésén Stuttgartban, ezzel nehéz helyzetbe került a továbbjutás szempontjából. A németek első gólja meglehetősen szerencsés körülmények között született, és nagy vitát váltott ki, mivel a holland játékvezető, Danny Makkelie Jamal Musiala gólja előtt nem fújta le, hogy Ilkay Gündogan ellökte Willi Orbánt. Az esetet ellenőrizte a videóbíró, de az a döntés született, hogy nem történt szabálytalanság a gól előtt, a holland bíró pedig még csak nem is ellenőrizte a VAR döntését.

Euro 2024: Germany - Hungary
Danny Makkelie meccset befolyásoló hibát követett el a magyar válogatott csoportmeccsén
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A vitatható döntéssel kapcsolatban a magyar játékosok és Marco Rossi is dühösen nyilatkozott, ráadásul az UEFA cenzúrázta a honlapján a szövetségi kapitányunk véleményét, amikor a holland bíró ténykedéséről beszélt.

Schweinsteiger nem látott szabálytalanságot

A német ARD televízió kommentátora, Alexander Bommes sem volt biztos benne, hogy az első félidő közepén helyes döntés született-e, de a németek világbajnok labdarúgója, Bastian Schweinsteiger egészen másként látta a dolgokat, emiatt kisebb vita alakult ki a műsorban. Az Európa-bajnokságon szakértőként tevékenykedő német legendának egyértelmű véleménye volt a jelenetről. 

Ez benne van a futballban, semmi nem történt. Test test elleni küzdelemben Orbán elvesztette az egyensúlyát, de Ilkay Gündogan nem bántotta, nem találta el a lábát. Ez nem volt szabálytalan

– reagált az esetre a Bayern München és a Manchester United korábbi középpályása.

Euro 2024: Germany - Hungary
Bastian Schweinsteiger szerint teljesen szabályos volt a németek első gólja
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A német válogatottnak kritikus pillanatokat is át kellett vészelnie a magyar csapat ellen, különösen az első félidőben. Sallai helyzeténél már húsz másodperc után védenie kellett Mauel Neuernek, aki a magyarok ellen állította be Gianluigi Buffon 17 meccses Európa-bajnoki kapusrekordját. Schweinsteiger a meccs után a német kapust méltatta, ugyanis szerinte meccsben tartotta a németeket az első félidőben.

"Manu volt a legnagyobb különbség ezen a meccsen. Ha messzire akarunk jutni ezen a tornán, szükségünk van egy világklasszis kapusra. Fontos, hogy hátul meglegyen a magabiztosság, most megmutatta, hogy mire képes rá" – mondta Schweinsteiger.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről