Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A magyar válogatott Schäfer Andrást is foglalkoztató Union Berlin futballistája, Robin Gosens elárulta, hogyan reagált arra, hogy kimaradt a házigazda német csapat Európa-bajnokságra készülő keretéből.

Az olasz Interrel az Olasz Kupát kétszer is elhódító Gosens tavaly nyáron tért vissza Németországba 12 évnyi légióskodás után. A magyar válogatott Schäfer András csapatának, az Union Berlinnek abszolút húzóembere volt az idényben, hiszen minden sorozatot figyelembe véve 37 tétmeccsen hét gólt és négy gólpasszt jegyzett, azonban a berlini együttes csupán a 15. helyen zárt a Bundesligában. Talán ennek is köszönhető, hogy Julian Nagelsmann, a német válogatott szövetségi kapitánya úgy döntött, hogy nem számít rá a jövő pénteken kezdődő Európa-bajnokságon. 

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Union Berlin
Gosens nehezen fogadta el, hogy klubcsapata teljesítménye miatt nem került be a német fociválogatott Eb-keretébe
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A 29 éves focista a ZDF dokumentumfilmjében elárulta, milyen érzések kavarogtak bene, amikor Nagelsmann telefonon közölte vele, hogy nem lehet ott a németországi tornán.

"Sz*r érzés volt" - mondta a 20-szoros német válogatott középpályás, aki épp edzésre tartott a Köln elleni vereség után, amikor megkapta a rossz hírt.

Felhívott, és azt mondta: Robin, nagyon sajnálom, de nem vihetlek magammal. Nagyra becsüllek, de sajnos az Union szezonja ellened szól"

 – idézte a szövetségi kapitány szavait Gosens, aki hozzátette, egy ilyen pillanatra nem lehet felkészülni.

"Amikor mindent ennek rendelsz alá, amikor egy abszolút gyerekkori álom lehetősége lóg a levegőben… és várod, hogy beteljesüljön, de aztán mindent kihúznak alólad. Miután letettük a telefont, elsírtam magam. Aztán felhívtam a feleségemet, és azt mondtam: »Drágám, nem sikerült.« Aztán még két percig együtt sírtunk a telefonban”.

Germany v Mexico - International Friendly
A 20-szoros válogatott Robin Gosens nem került be a német Eb-keretbe
Fotó: Getty Images via AFP

Bár Gosens hatalmas csalódásként élte meg, hogy nem lehet ott az Eb-n, elmondása szerint követni fogja a németek szereplését.

Még van egy kis időm, hogy túltegyem magam a csalódáson, de továbbra is szurkolók a srácoknak és a csapatnak"

 – mondta az Union Berlin játékosa.

A Nationalelf, amely meglepetésre gól nélküli döntetlen játszott Ukrajnával felkészülési mérkőzésen, pénteken a görög csapatot fogadja, majd június 14-én, a müncheni nyitómérkőzésen a skótok ellen kezdi meg az Eb-t, ezt követően június 19-én Stuttgartban a magyarokkal csap össze, június 23-án pedig a svájciakkal találkozik utolsó csoportmérkőzésén. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről