Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
Türingiából Bajorországba költözött a június 14-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságra házigazdaént készülő és magyar csoportellenfél német válogatott, amely szombaton meg is tartotta első edzését Herzogenaurachban.

A német szövetséget sportfelszereléssel ellátó Adidas bázisán újonnan létesített edzőpályán Julian Nagelsmann szövetségi kapitány elsősorban a taktikai elemeket gyakoroltatta a játékosokkal.

Német fociválogatott, foci-Eb, euro 2024
Ilkay Gündogan és a német csapat bízik benne, hogy július közepéig maradhat a bajor kisvárosban
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

A még kisebb sérüléssel bajlódó David Raum hiányzott a játéktérről, ő a fitneszsátorban edzett, a kapus Manuel Neuer azonban - az eső ellen egy kabáttal védekezve - tréningezett és készült a visszatérésére, amelyre a tervek szerint hétfőn, az ukránok elleni mérkőzésen kerül majd sor.

A szombat (ma) esti Bajnokok Ligája-döntőben érdekelt négy futballistán kívül a másik kapus, Marc-André ter Stegen is hiányzik még a keretből, utóbbi játékos a hétfői, nürnbergi meccsen csatlakozik a társakhoz.

Az Eb június 14-i nyitómérkőzésén Skócia lesz a németek ellenfele, aztán június 19-én a magyarokkal, június 23-án pedig a svájciakkal játszanak az A csoportban.

Kapcsolódó cikkek:


 

Mindent egy helyen az Eb-ről