Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Szombat délután három órától a magyar labdarúgó-válogatott megkezdi szereplését a németországi Európa-bajnokságon. Marco Rossi együttese Kölnben játszik rendkívül fontos mérkőzést a svájci együttessel. Szűk egy nappal a találkozó előtt a Origo csapata megérkezett a helyszínre, a kölni RheinEnergieStadionba.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

Reggel nyolckor indultunk útnak Bad Wurzachból, hogy megtegyük a közel hatórás autóutat a szombati találkozó helyszínére. A kisvárosban, ahol eddig laktunk, semmit nem lehetett érzékelni abból, hogy Németország június 14-től labdarúgó-Európa-bajnokságot fog rendezni. A környék kihalt volt, az éttermek és a kocsmák zárva voltak, volt egy olyan hely is, amelynek ajtajára ki volt írva, hogy a csütörtök a pihenőnap. 

Kölnbe érkezve azonban nagyot fordult velünk a világ. Igaz, futball-láz még nincs, de ezt nem is várta senki, hiszen az Eb nyitómeccsét Münchenben rendezik, Köln csak szombaton kapcsolódik be az Európa-bajnokságba. 

Az UEFA munkatársai rendkívül készségesek 
Fotó: Göbölyös András - Origo

A környék azonban hemzseg az Eb-hez kapcsolódó reklámtárgyaktól, rengeteg az önkéntes, és mindenki rendkívül segítőkész. Szabó Tamás kollégám két napig nem tudott belépni az UEFA újságíróknak szóló felületére, itt azonban rendkívül segítőkészek voltak vele, így ha nem jön közbe semmi, ő is a helyszínen élvezheti majd a mieink svájciak elleni meccsét.

Az 1300 fős faluból is érkeztek magyarok az Eb-re
Fotó: Anadolu via AFP

Miután bejutottam a kölni stadionba, felmentem a médiatribünre és szemügyre vettem a pályát. Az tény, hogy a Puskás Arénához semmi sem fogható, de madártávlatból a kölni RheinEnergieStadion is lenyűgözőnek tűnik, akárcsak a pálya talaja, amire eddig a svájciak rengeteget panaszkodtak.

Így fest a kölni RheinEnergieStadion
Fotó: Göbölyös András - Origo

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg az Eb-szereplését, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről