Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott kisebb sérüléssel bajlódó játékosai, Styles Callum és Nego Loic még a többiektől külön edzettek a pénteken rajtoló németországi Európa-bajnokság előtt.

Styles és Nego a csapattársaktól külön edzettek

A keddi edzés 17 órakor kifejezetten hűvös, 10 Celsius-fok körüli hőmérsékletben kezdődött. A nyirkos időben a múlt kedden az írországi felkészülési mérkőzésen megsérült Nego és a szombaton Izrael ellen megsérült Styles egyelőre a társaitól külön végzett edzéseket - írja az MTI. A másik 24 labdarúgó viszont teljes értékű munkát végzett a hegyek között, festői környezetben fekvő Weiler-Simmerbergben, ahol - a svájciakkal ellentétben - remek minőségű pályán gyakorolhattak.

Magyarország - Izrael, MagyarországIzrael, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülés, felkészülési mérkőzés, felkészülésimérkőzés, Nagyerdei Stadion, Debrecen, 2024.06.08.
Styles Callum az Izrael elleni felkészülési meccsen sérült meg
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

A magyar válogatott hétfőn érkezett meg németországi szálláshelyére, ahol a csapatot mintegy kétszázan fogadták, többnyire helyiek és néhány környéken dolgozó magyar. A szurkolók lelkesen köszöntötték Szoboszlai Dominikot és társait, akik boldogan osztogattak aláírásokat a gyerekek legnagyobb örömére. A magyar válogatott csapatkapitánya kedd délután sajtótájékoztatót tartott, amely során elárulta, milyen állapotban várja a tornát.

Szerencsére rendben vagyok, voltam méréseken, megnéztük a lábamat, minden rendben van" -

mondta Szoboszlai, akit az Izrael elleni felkészülési meccsen kényszerűségből le kellett cserélni.

"Természetesen segít minket mindig, ha a szurkolóink ott állnak mögöttünk. Nem tudom, hogy van a matek azon felül, hogy mennyien lehetnek ott a stadionban, de vannak annyira rafkósak az emberek, hogy bejussanak. Ha olyat tudnánk csinálni, mint Franciaországban, az szenzációs lenne, láttuk, mennyien voltak az emberek az utcákon" - mondta a szurkolókkal kapcsolatban Szoboszlai. A magyar csapatnak a Németországban élő magyarok is lelkesen szurkolnak, a drukkerek bíznak a csoportból való továbbjutásban.

Magyarország - Izrael, MagyarországIzrael, barátságos válogatott-mérkőzés, felkészülés, felkészülési mérkőzés, Szoboszlai Dominik felkészülésimérkőzés, Nagyerdei Stadion, Debrecen, 2024.06.08.
Szoboszlai Dominik az Izrael elleni meccsen kisebb sérülést szenvedett, de már készen áll az Eb rajtjára
Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Marco Rossi együttese szerdán nyilvános edzést tart, amelyre a helyiek nagyjából 500 jegyet kaptak.

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a nyári Európa-bajnokságon, majd Stuttgartban előbb jövő szerdán a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről