Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A magyar labdarúgó-válogatott elleni Európa-bajnoki csoportmeccsre készülő Manuel Neuer tartott sajtótájékoztatót hétfőn este.

A sajtótájékoztatón a 120-szoros német válogatott kapus, Manuel Neuert arról is kérdezték, hogy miként fogadta az őt illető negatív kritikákat, amelyek a német sajtóban az Eb előtt megjelentek. A házigazda csapat szurkolóinak többsége ugyanis Marc André ter Stegent állítaná be a kapuba Julian Nagelsmann szövetségi kapitány helyében.

Manuel Neuer, német válogatott
Manuel Neuer nem foglalkozik a kritikákkal
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

„Nem olvastam a rólam szóló cikkeket, a személyem körüli vitával nem foglalkoztam. Mindig is úgy voltam vele, csak azokkal beszélem meg az ügyeimet, akikre tartozik, velük elemeztem a játékomat – nyilatkozta a világbajnok focista. – Az illetékesekkel mindent kiveséztünk, megnéztem a felvételeket, értékeltük a teljesítményemet. Nekem a kapcsolat az edzőkkel és a játékostársakkal igazán fontos, érzem a bizalmukat. Fontos, hogy a csapat összetartó legyen. Bő a keretünk, jó a válogatottunk, minden poszton nagyszerű játékosokkal. 

A viták nem segítenek rajtunk, kapusposzton is együttműködünk.

Négyen készülünk a meccsekre, s meg kell hagyni, jó móka! Jan Reichertnek, a Nürnberg kapusának hálásak vagyunk, hogy itt van velünk, a karaktere tökéletesen illik a csapatéhoz."

Ezt gondolja a magyar válogatottról Manuel Neuer

Az Európa-bajnokságot Skócia 5-1-es legyőzésével kezdő német nemzeti együttes szerdán Stuttgartban csap össze a magyar válogatottal. Neuert Marco Rossi csapatáról is kérdezték.

„Vasárnap este volt csapatmegbeszélésünk, amelyen elemeztük a következő ellenfelünket. Roppant kellemetlen csapat, tapasztalhattuk, hogy játékosai agresszívan mennek bele a párharcokba, 

biztosan nem becsüljük le. Skócia ellen önbizalmat szereztünk, ám tudjuk, a Magyarország elleni sokkal nehezebb meccs lesz. 

Svájc sok lehetőséget kialakított, ám a második félidőben nyomás alatt játszott, a magyarok közelebb jártak az egyenlítéshez, mint ellenfelük a harmadik gólhoz, ez pedig intő jel, nem szabad figyelmen kívül hagynunk" – mondta a németek kapusa.

Neuer a sajtóesemény végén elárulta, az Európa-bajnokság után végiggondolja, hogy meddig folytatja a pályafutását. A német válogatott a szerdai, magyarok elleni összecsapás után június 23-án a svájciakkal találkozik az utolsó Eb-csoportmérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről