Vágólapra másolva!
A magyarok ellen gólt szerző Kwadwo Duah pár héttel a németországi labdarúgó Európa-bajnokság előtt még a legtöbb svájci szurkoló számára is ismeretlen volt. A svájci válogatottban pályafutása első gólját szerző játékos emlékezetes nyilatkozatot adott, miután a kölni csoportmeccsen bevette Gulácsi Péter kapuját.

Amilyen nagy szomorúságot okozott nekünk, akkora örömöt élt meg a svájci csapat focistája, Kwadwo Duah, amikor a magyar válogatott elleni csoportmeccs 12. percében gól lőtt Gulácsi Péternek. A ghánai származású, de Angliában született 27 éves csatár mindössze másodszor ölthette magára a svájci válogatott mezét, és kevesebb mint 60 percre volt szüksége az első találata megszerzéséhez. Már a válogatottba való behívását is szürreálisnak nevezte, az első gólja után pedig egy interjúban elárulta, hogy semmi mással nem hasonlítható össze ez az élmény – írja a Bors.

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 1: Group A Hungary v Switzerland
Kwadwo Duah öröme, miután megszerezte első gólját a svájci válogatottban a foci-Eb-n
Fotó: AFP

"Ez olyan, mint a mesében! Soha életemben nem éreztem még ilyen jól magam – áradozott fülig érő szájjal a meccs után, mire egy újságíró visszakérdezett, hogy jobb-e még a szexnél is?

Számomra ezt a gólt belőni mindennél szebb érzés volt" – válaszolta Duah nevetve. – Leírhatatlan, akkor minden felrobbant körülöttem. Szereztem már szép gólokat Németországban, a Nürnbergben, de az érzelmek tekintetében ez volt a legjobb.

A Young Boys nevelésű játékos 2022-ig svájci csapatokban szerepelt, majd 2022-ben a német másodosztályú Nürnberghez igazol, ahol 33 meccsen 11 gólt szerzett. Jelenleg a bolgár Ludogorecnél légióskodik, ahol még jobb mutatóval rukkolt elő, ugyanis 24 meccsen 13 találat jött össze neki.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!