A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
21:05VízilabdaMagyarország-Japán
HUNMagyarország
22:03ÚszásSzabad 4 x 200m
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott egy újabb idegőrlő meccsen van túl, viszont a Spanyolország elleni 27-24-es győzelem azt jelenti, hogy pár napig nyugtunk lesz, mert a lányok bebiztosították a továbbjutásukat. A győzelemben védéseivel kulcsszerepet játszó Böde-Bíró Blanka a lefújás után nyilatkozott az Origónak.

"Tudjuk, hogy mai is biztosan sok embernek okoztunk ideges pillanatokat, de nézzék el nekünk, mégiscsak negyedik meccsünk volt, benne vannak a hullámvölgyek ilyenkor. Különösen a mi játékunkban, mert úgy látszik, ha el tudunk menni, akkor is szeretjük magunkra visszarántani az ellenfelet, megnehezítve a saját dolgunkat" - kezdte nevetve az értékelést Böde-Bíró Blanka, aki egész mérkőzésen remekül védett.

IMG_7232
Böde-Bíró Blanka remekelt a kapuban
Fotó:  Csudai Sándor - Origo 

"De mindezekkel együtt is nagyon büszke vagyok az egész csapatra, mert az erejét és egységét mutatja, hogy megyünk előre, csináljuk, amit kell, és nem adjuk fel a végéig" - mondta ki a legfontosabbat.

Az Angola elleni meccsen nagyon sok volt a technikai hiba a játékban, ami most jelentősen csökkent, kérdés, hogy melyik a csapat igazi arca?

"Biztos, hogy van bennünk még ennél is több, de el kell fogadni, hogy a hiba a játék része. Ilyenkor már kijön a fizikai fáradtság is, az, hogy nem vagyunk már annyira frissek. De szerintem mindig az adott meccset kell figyelni, azt, hogy ott, abban a 60 percben mit tudtunk mutatni a pályán."

A magyar válogatott a csoportkör után biztos, hogy elhagyja Párizst, de szerencsére nem haza, hanem Lille-be veszi az irányt, ahol először a negyeddöntőben lép majd pályára.

"Nagyon örültünk, hogy ma nyertünk, mert már mindenki elég stresszes volt, hogy meglegyen a továbbjutás, most pedig végre tudunk egyet fújni. Mindenki szusszanhat egyet, de holnaptól újra dolgunk van, ráfordulunk Hollandiára, hogy abból a meccsből is a lehető legjobb eredményt tudjuk kihozni" - zárta a magyar válogatott kapusa.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!