A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Usain Bolt elárulta egyik titkát

Usain Bolt, atlétika
CHINA, BEIJING : Jamaica's Usain Bolt celebrates after winning the final of the men's 200 metres athletics event at the 2015 IAAF World Championships at the "Bird's Nest" National Stadium in Beijing on August 27, 2015. AFP PHOTO / OLIVIER MORIN
Vágólapra másolva!
Miközben az atlétika világát alapjaiban rengette meg az orosz doppingbotrány, amelyben olimpiai bajnok futó, főedző és az atlétikai szövetség főorvosa is örökös eltiltást kaphat, addig a világ legjobb sprintere, Usain Bolt a jamaicai gombóc varázslatos hatásával próbálja magyarázni sikereinek a titkát.

Időeredményeit tekintve Usain Bolt a világ leggyorsabb embere, a jamaicai sprinter 100 és 200 méteres síkfutásban is világcsúcstartónak mondhatja magát, és miután pekingi elsőségeit Londonban is megvédte, a jövő évi, riói olimpián már triplázásra készül.

A világklasszis futó mesélt az étkezéséről, és az állította, a jamaicai gombóc éjszakai fogyasztása nagyon sokat segít neki.

Bolt a napot egy egyszerű tojásos szendviccsel kezdi, majd 20 percet tölt az edzőteremben. Az ebéd könnyű, tészta, némi marhahús, esetleg hal. Ezt követően jön az igazi edzés.

Usain Bolt Forrás: AFP/Olivier Morin

"A nap folyamán csak annyit eszem, hogy legyen energiám edzeni és lehetőleg gyorsan meg tudjam emészteni. De éjszaka, elalvás előtt nagyon sokat eszem” - mesélte.

A gombóc mellett jamgyökér, egy kis húst és zöldség szerepel az étrendben. "Az edzőm szeretné, ha sok zöldséget ennék. Néha még brokkolit is, noha nem vagyok nagy rajongója."

Azt mondta, a legnehezebb időszak az, amikor edzője figyeli a súlyváltozásait, és a mindennapos mérlegelés miatt vigyáznia kell, hogy mit eszik. Ilyenkor csak a sóvárgás marad. "Elfordítani a fejed, ez a legnehezebb" - mondta, hozzátéve, a leggyakrabban a hot wings, azaz a csípős csirkeszárnyak után vágyakozik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!