Vágólapra másolva!
Daniel Ricciardót kritizálta egy poénja miatt a Ferrari egykori versenyzője, Felipe Massa.

Ricciardo még a Szingapúri Nagydíj balul sikerült időmérője után Nelson Piquet Jr. balesetével viccelődött az újságíróknak, mondván, csak egy jól időzített biztonsági autós szakasszal lesz arra esélye, hogy előrébb jusson. A brazil pilóta a 2008-as Szingapúri Nagydíjon falnak ütközött, amit akkor egyszerű versenybalesetnek tituláltak, de később kiderült, hogy a Renault csapatfőnöke, Flavio Briatore és Pat Symonds ügyvezető igazgató rendezte meg az egészet. A Reanult ezzel úgy csalta el a futamot, hogy Piquet Jr. szándékos balesetével hozzásegítette Fernando Alonsót a győzelemhez.

daniel riccairdo
Daniel Ricciardo állítólag már hetekkel a Szingapúri Nagydíj előtt tudta, hogy az lesz az utolsó Forma-1-es versenye
Fotó: AFP

Ricciardo, aki Szingapúrban az utolsó versenyét vívta az RB versenyzőjeként, azzal viccelődött, hogy minden segítségre szüksége lesz a futamon, miután kiesett az időmérő első szakaszában.

"Remélhetőleg jön egy jól időzített Safety Car! Hozzák vissza Piquet-t, csináljuk meg!" -mondta nevetve Ricciardo, utalva a 2008-as Szingapúri Nagydíjon történt botrányos eseményekre. 

Felipe Massa nem nevetett Daniel Ricciardo viccén

Bár az ausztrál versenyző mellett mások is jót nevettek a nyilatkozaton, Felipe Massánál kiverte a biztosítékot. Végső soron érthető, ugyanis a Ferrari egykori brazil pilóta szerint a Crashgate néven elhíresült botrány miatt veszítette el egy ponttal a világbajnoki címet Lewis Hamiltonnal szemben. 

daniel ricciardo, felipe massa
Felipe Massának nem tetszett Ricciardo poénja
Fotó: AFP 

Szerintem a poén az vicces, de ez talán nem volt különösebben jó vicc. Nem szép olyasmivel viccelődni, ami nem volt korrekt és sportszerű.

 De nem voltam ott, nem hallottam a pontos megfogalmazást, és értem, hogy a vicc az vicc. Azonban határozottan nem volt jó vicc, és persze az sem jó, hogy ez velem történt meg” – mondta a Motorsport-Total.com-nak.

Massa nem hagyta annyiban a 16 éve ebukott vb-címét, amiért elmondása szerint kétmillió eurós bónuszpénztől esett el, amit a Ferraritól kapott volna, így márciusban a londoni felsőbb bírósághoz fordult és beperelte az F1-et és a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA), valamint az akkori tulajdonos Bernie Ecclestone-t is.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!