Vágólapra másolva!
Sajtóhírek szerint Sergio Agüero pert indított a Barcelona ellen és 3 millió eurót követel korábbi klubjától a három évvel ezelőtti szerződésbontás után fennálló tartozás miatt.

Sergio Agüero 260 góljával a Manchester City történetének legeredményesebb futballistájaként távozott 2021-ben, miután kétéves szerződést kötött a spanyol csapattal. Azonban mindössze öt meccsen tudott pályára lépni, mivel az Alavés elleni bajnoki után kiderült, szívproblémái vannak, így kénytelen volt visszavonulni, ugyanis az orvosok eltiltották a profi futballtól.

sergio aguero
Sergio Agüero hárommillió eurót követel a Barcelonától 
Fotó: AFP 

Bár a katalán klub és az egykori argentin csatár 2021 decemberében közös megegyezéssel szerződést bontott, és ekkor úgy tűnt, barátilag váltak el a felek, de a Mundo Deportivo információi szerint Agüero 2024. május 29-én jogi lépéseket tett a klub ellen. A spanyol lap a Barcelona 2023/24-es szezonra vonatkozó éves pénzügyi jelentésére hivatkozva arról számolt be, hogy 

a 101-szeres argentin válogatott játékos hárommillió eurót követel a Barcától kompenzációként a felbontott szerződése miatt.

 A lap megjegyzi, egyelőre egyetlen bíróság sem fogadta be az argentin képviselői által előkészített keresetet, a felek még a peren kívüli megállapodás lehetőségét keresik. 

Agüero mellett a Scores Sports Management nevű cég is benyújtotta követelését a katalán klub felé, miután 10 millió eurót szeretne kapni, amiért fontos szerepet játszott abban, hogy Ousmane Dembélé 50 millió euróért átigazolt tavaly a Paris Saint-Germainhez.

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!