Vágólapra másolva!
Félúton van a Vasas és a Domino-BHSE a vízilabda bajnokság döntője felé, miután az alapszakaszban elért sikerük után az elődöntő első összecsapásán, a négy győzelemig tartó párharcban, másodszor nyertek a BVSC, illetve az FTC ellen. A vasutasok bírói műhibára hivatkozva megóvják a mérkőzést.

Elődöntő, 1. mérkőzés:
Vasas - BVSC 11-9 (2-2, 2-4, 5-2, 2-1)
Komjádi uszoda, 800 néző
vezette: Székely, Vajda
gól: Varga T., Varga D., Binder 2-2, Gombos, Vindisch, Steinmetz Á., Madaras, Mátyás 1-1, illetve Varjas, Kis 2-2, Vincze, Zoufal, Gór-Nagy, Fülöp, Péter 1-1

Könyvajánlat

Olvassa el a vízilabda szövetségi kapitányról szóló könyvet!

Ahhoz képest, hogy az első negyed utolsó négy másodpercében két gól is esett, álmosan kezdődött a találkozó, mindkét csapat sok hibával játszott. A folytatásban a BVSC kétszer is elhúzott, kétgólos vezetést szerzett, és a felénél 6-4-re állt a találkozó a Szőnyi útiak javára.

A folytatásban fokozatosan belelendült a Vasas, látszólag kiheverve azt az érthető fáradtságot, amit az egy héten belüli harmadik tétmérkőzés okoz: 7-7-nél kiegyenlített, s a hajrá előtt már 9-8-ra vezetett is.

A befejezés is az esélyesebb pályaválasztónak sikerült jobban, igaz, a vasutasokat néhány érthetetlen bírói ítélet is sújtotta, de ezzel együtt reális eredmény született. A Vasas a négy győzelemig tartó sorozatban már második sikerét aratta, folytatás: vasárnap 18 órakor a Szőnyi úton. Illetve a szövetségben, a BVSC vezetői ugyanis úgy döntöttek, hogy óvást nyújtanak be, mert a harmadik játékrész elején ugyanis az egyik Vasas-játékost úgynevezett "holtidőben" állították ki, ez szerintük csak cserés, végleges kiállítás lehetett volna, ehelyett a megbüntetett pólós később újra visszatért a medencébe. A tárgyalásra vasárnap reggel 9 órakor kerül sor.

A vasutasok "kiállított" edzője, Gerendás György egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, azaz az elődöntő második találkozóján nem ülhet csapata kispadján.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!