Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Csoboth Kevin a 10. válogatott összecsapásán győztes gólt szerzett Skócia ellen az Európa-bajnokságon. A 24 éves játékos gyerekként sokáig nem rajongott a futballért, egy élőben megtekintett találkozó azonban mindent megváltoztatott.

Mint ismert, Csoboth Kevin a 86. percben Bolla Bendegúzt váltotta a Magyarország-Skócia Európa-bajnoki találkozón. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Csoboth Kevin és a magyar csapat ünnepli a meccs egyetlen gólját
Fotó: AFP / AFP/AFP or licensors

Csoboth Kevin életét egy focimeccs változtatta meg

A 92. percben már közel állt a gólhoz, ám lövése a kapufán csattant. A 100. percben azonban már nem hibázott, az ő góljával pedig Magyarország nagyon fontos három pontot szerzett a riválisával szemben. 

Az Újpest támadója gyerekként sokáig nem rajongott a labdarúgásért, azonban egy külföldön látott összecsapás mindent megváltoztatott benne

 - írja a Metropol.

A BAMA korábbi beszámolójából kiderült, hogy Kevin egy AC Milan - AS Roma olasz bajnoki találkozó után lett a futball szerelmese.

"Érdekesség, hogy Kevint 7 éves koráig nem érdekelte a labdarúgás. Egyszer aztán elvittem egy AC Milan – AS Roma meccsre, Milánóba. Hét esztendős volt akkor. 

A mérkőzés lefújása után egy másik gyermeket kaptam vissza. Olyat, akit már érdekel a foci. 

Mit érdekel? Nem tud élni nélküle"  – szemlézte az acmilan.hu Csoboth Róbert még 2009-ben tett nyilatkozatát. Csoboth Kevin édesapja szintén labdarúgó volt, 1984-ben ifjúsági Európa-bajnok lett a magyar válogatottal, a mai napig fia legnagyobb támogatója, szurkolója.

Talán nem is meglepő ezek után, hogy Csoboth gyerekként a hétszeres Bajnokok Ligája-győztes olasz klub rajongója volt. 2009-ben részt vett a klub által szervezett budapesti Milan Junior Campen, ahol 10 találattal gólkirály lett és ő kapta meg a legjobb játékosnak járó különdíjat is. A kiemelkedő teljesítményének elismeréseként a klub 2010-ben meghívta Olaszországba a Milan korosztályos edzőtáborába is.

A külföldi együttesek közül végül a Benfica lett a befutó, de csak 2016-ban csapott le a magyar tehetségre. Portugáliában öt évet töltött, a felnőtt csapatban nem kapott lehetőséget, így 2021-ben a Fehérvárhoz tért vissza Magyarországra, innen vezetett az útja egy szegedi kölcsönidőszakot követően Újpestre.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről