Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
A francia labdarúgó-válogatott 1-1-es döntetlent játszott Lengyelország ellen a németországi Európa-bajnokságon. A meccs hajrájában a két csapat legnagyobb sztárja, Robert Lewandowski és Kylian Mbappé kisebb összetűzésbe került egymással.

Az egymás elleni Eb-csoportmeccs második félidejében Kylian Mbappé egy büntetőből szerzett vezetést a franciáknak, majd nem sokkal később Robert Lewandowski egy újrarúgatott tizenegyesből egyenlített, így alakult ki az 1-1-es végeredmény. Az már a mérkőzés előtt eldőlt, hogy a lengyel válogatott a D jelű csoport utolsó helyezettjeként búcsúzik az Európa-bajnokságtól, a döntetlennel (és az osztrákok győzelmével) viszont a franciák is pórul jártak, ugyanis a kvartett másodikjaként jóval nehezebb ágra kerültek.

Euro 2024, Eb 2024, Kylian Mbappé, Robert Lewandowski, lengyel, francia, válogatott
Robert Lewandowski és Kylian Mbappé is büntetőből talált be az egymás elleni Eb-meccsen
Fotó: NurPhoto via AFP/Andrzej Iwanczuk/NurPhoto

Kylian Mbappé káromkodva szidta Robert Lewandowskit

A két gólszerző között ráadásul a hajrában feszült pillanatok alakultak ki: a 87. percben a korábban eltört orra miatt maszkban futballozó Mbappé fájdalmasan kapott az arcához, miután egy párharc során Lewandowski könyöke – látszólag véletlenül – hozzáért a francia világbajnok orrához. Kylian Mbappé szájáról ezután egy olyan mondatot lehetett leolvasni, ami magyarra nagyjából így fordítható: „a ro**dt any**at" – mondta ezt a lengyel támadó irányába.

A két gólszerző között a találkozó után már nem volt feszültség, sportszerűen gratuláltak egymásnak és meg is ölelték egymást. A francia és a lengyel támadó nemsokára ismét összecsaphat a pályán, hiszen a spanyol bajnokság következő szezonjától a Real Madrid-Barcelona El Clásico-meccseken jó eséllyel mindketten pályára lépnek majd – a frissen igazolt Mbappé a Bajnokok Ligája-győztes madridiak csapatában, míg Lewandowski a katalánok színeiben.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről