Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Lewis Morgan, a New York Red Bulls szélsője bekerült a magyarokkal azonos csoportban szereplő skót labdarúgó-válogatott Európa-bajnoki keretébe.

A 27 éves játékost azért hívta meg Steve Clarke szövetségi kapitány, mert sérülés miatt Ben Doak és Lyndon Dykes szolgálataira sem számíthat a továbbiakban - írja az MTI. Morgan korábban kétszer léphetett pályára a nemzeti csapatban.

Várhatóan a skótok már nem hívnak be több mezőnyjátékost a pénteki, Finnország elleni felkészülési mérkőzés előtt. Steve Clark eddig figyelmen kívül hagyta a New York Red Bulls szélsőjét, aki legutóbb 2018-ban, egy Mexikó elleni barátságos meccsen lépett utolsójára pályára a válogatottban. A Celtic és az Inter Miami korábbi támadója jó formában kezdte az MLS idei szezonját, ugyanis 16 meccsen eddig kilenc gólt lőtt és kiosztott három gólpasszt is.

Lewis Morgan
Morgan legutóbb 2018-ban szerepelt a skót válogatottban
Fotó: AFP

Clarke a héten korábban a Bristol City 21 éves csatárát, Tommy Conwayt is felhívta az U21-es csapatból a felnőtt kerethez. 

A skótok eddigi felkészülése finoman szólva sem volt zökkenőmentes, hiszen amellett, hogy Doak és Dykes harcképtelenné vált, a csapat első, Gibraltár elleni felkészülési meccsét ugyancsak kihagyta a Manchester United középpályása, Scott McTominay és a Celtic balhátvédje, Greg Taylor, akik kisebb sérüléssel bajlódnak.

A skót válogatott jelenleg 28 játékossal készül, ezt kell péntekig 26 fősre szűkítenie a szakembernek.

A jövő pénteken kezdődő németországi kontinenstornán Szoboszlaiék június 23-án, Stuttgartban csapnak össze a skótokkal.

Kapcsolódó cikkek:

 

Mindent egy helyen az Eb-ről