Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország
Vágólapra másolva!
Kevin Magnussen, a Haas dán Forma-1-es pilótája meg van győződve róla, hogy a Monacói Nagydíjon okozott balesetnél nem ő, hanem a Red Bull pilótája, Sergio Pérez volt a hibás.

A Haas pilótája, Kevin Magnussen ebben a szezonban még nem alkotott maradandót, mindössze egy pontot gyűjtött, büntetést azonban lényegesen többet kapott már. A dán versenyző legutóbb a Monacói Nagydíjon okozott balesetet, melynek köszönhetően rajta kívül Sergio Pérez, valamint saját csapattársa, Nico Hülkenberg is kiesett már az első körben. 

Az eset után a szakértők és a szurkolók is rengeteget kritizálták Magnussent, azonban a dán pilóta még most is úgy érzi, hogy nem miatta, hanem Serio Pérez miatt következett be a baleset. Magnussen továbbra is fenntartja azt a nézetét, hogy Péreznek helyett kell volna hagynia maga melett, miután megpillantotta őt a tükrében.

„Sokszor visszanéztem már. Ilyen esetekben gyakran megváltozik a véleményed a történtekről, ha kívülről látod. De ebben az esetben ez nem változott annyira. Nem akartam balesetet okozni, hiszen ez költséges a csapatnak is. 

De az a helyzet, hogy ő látott engem, én pedig tudtam, hogy látott. Ha nem lennék benne biztos, hogy látott, valószínűleg meghátráltam volna. De nagyon világos volt számomra, hogy látott engem. Ezért azt hittem, hogy helyet fog nekem hagyni. Bíztam benne, hogy ezt fogja tenni, de utólag visszagondolva nem kellett volna bíznom benne”

 – mondta a RacingNews365-nek Magnussen, aki mindössze két büntetőpontra van attól, hogy eltiltsák egy Forma-1-es hétvégétől.

Kevin Magnussen Sergio Pérezt hibáztatja a Monacóban történtekért
Fotó: AFP

A dán pilóta úgy érzi, Pérez megpróbálta megfélemlíteni, ezért nem hagyott helyet mindkét autónak. 

„A tapasztalataim alapján tudnom kellett volna, hogy nem hagy helyet. 

De nem gondolom, hogy Checo piszkos módon vezetne, csak meglepett, amit tett. A falhoz lökött, hogy megfélemlítsen. Nem így kellene versenyeznünk. És nem vitathatja, hogy nem látott engem. 

Ez az oka annak, hogy bíztam benne, hogy meghagyja nekem a helyet” – tette hozzá Kevin Magnussen.

A 31 éves dán pilótának az a legnagyobb problémája, hogy az összes büntetőpontját az idei szezonban szedte össze, ami azt jelenti, hogy leghamarabb a következő év elején fog elévülni néhány pontja, addig viszont nem mehet bele semmi veszélyes manőverbe, nehogy vétkesnek találják. Magnussen Monacóban megúszta a büntetést, de csak azért, mert első körös incidensről volt szó.

Magnussennek nem csupán az egyfutamos eltiltástól kell félnie, hanem attól is, hogy végleg elveszítheti helyét a Haas csapatánál. 

A dán helyére az Alpine-tól kirúgott Esteban Ocon kerülhet 2025-ben, miközben a Ferrari-tehetség Oliver Bearman érkezése is szinte garantált. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről