Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia
Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnokságra készülő svájci labdarúgó-válogatott olyan titokban tart edzéseket Stuttgartban, hogy az esetleges kémkedést megelőzve még azt a tévétornyot is lezáratták a tréningek idejére, amelyből rálátni a pályára.

A svájci válogatott hétfő este óta készül a labdarúgó-Európa-bajnokságra a stuttgarti Waldau Stadionban, a negyedosztályú Stuttgarter Kickers otthonában. Pierluigi Tami, a Nati becenévre hallgató fociválogatott igazgatója már az első edzés után elmondta, hogy a stadion gyepe egyáltalán nem felel meg a svájci szövetség elvárásainak, mert nagy a sérülés veszélye: a pályán vannak egyenetlenségek, a fű egyes helyeken különböző hosszúságú, és látszik, hogy festéket adtak a gyephez, hogy a barna foltok ne látszódjanak. A svájciak ennek ellenére maradtak a Waldau Stadionban, mert inkább megvárták a több éjszakán át tartó, UEFA felügyelete mellett zajlott pályahengerelést, mintsem átbuszoztak volna a város másik felére, az élvonalbeli VfB Stuttgart arénájába, az MHPArenába.

svájci fociválogatott
A svájci válogatott edzései nagy titokban zajlanak
Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP

150 méter magasból sem lehet meglesni a svájci válogatott edzését

Mint kiderült, a svájci válogatottnak a gyep állapotán kívül mással is problémája volt, ami a Waldau Stadiont illeti, ugyanis 

az aréna mellett található tévétorony felső szintjét az UEFA közreműködésével lezáratták, nehogy onnan valaki kémkedjen az edzés ideje alatt. 

Már a 217 méter magas torony lábánál felhívják a figyelmet a korlátozásra, miszerint filmezési és fényképezési tilalom van érvényben délelőtt 11 órától délután 1 óráig. És valóban, ebben az időszakban a kilátó 150 méteren található első emeletén lévő kávézóban le van engedve a redőny, a második emeletet pedig kordon és biztonsági őr zárja le, nehogy valaki felmerészkedjen a torony tetejére, ahonnan egyébként – magasról, de – jól rálátni a pályára. 

A 20min.ch újságírója megírta, hogy a lelátókra könnyebb volt bejutni, hogy onnan próbálja meglesni az edzést, de végül onnan is hamar kiutasította egy biztonsági ember.

A svájciak szombaton 15 órától játsszák első csoportmeccsüket az Eb-n Kölnben, a magyarok ellen. Ezután jövő héten szerdán a skótokkal ismét Kölnben, majd vasárnap Frankfurtban a házigazda németekkel találkoznak az A csoport küzdelmeiben. 

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről