Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
Megsérült Andy Robertson, a magyarokkal azonos Európa-bajnoki csoportban szereplő skót labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.

Steve Clarke, a skót labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya múlt hétvégén hirdette ki a 26 fős utazó keretét, a skót csapat pedig vasárnap elutazott Németországba, ahol június 14-én, pénteken a házigazda németek elleni nyitómeccsen kezdi meg az Európa-bajnoki szereplését. 

A skótok hétfő reggel megtartották első edzésüket a garmisch-partenkircheni edzőtáborban, azonban két játékosuk is megsérült.

 A skót Sky Sports információi szerint Szoboszlai Dominik liverpooli csapattársa, Andy Robertson a tréning kezdete után alig egy órával később bicegve hagyta el a pályát

andy robertson
Nagy érvágás lenne a skótoknak Andy Robertson kiesése
Fotó: AFP

Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt a csapatkapitánnyal, de a skótokat aggodalommal töltheti el, hogy Robertson fájdalmas arccal távozott és úgy kellett őt az öltözőbe kísérni. A Liverpool balhátvédje a skótok legjobb futballistája, így hatalmas érvágás lenne, ha kidőlne egy-két, vagy még több meccsre. 

Tovább nehezítheti a skótok helyzetét, hogy a Hearts csapatkapitánya, Lawrence Shankland is megsérült a csapat hétfői edzésén. A 28 éves játékos a harmadik válogatottbeli gólját szerezte múlt héten Finnország ellen, de klubszinten is remek szezont zárt, ugyanis minden sorozatot figyelembe véve összesen 31 gólt szerzett. Brit források szerint egyik játékos sérülés sem tekinthető súlyosnak, de aggodalomra adhat okot Steve Clarke számára a közelgő rajt előtt.

A skótok Eb-felkészülése cseppet sem volt zavartalan, ugyanis rengeteg sérülés sújtotta a csoportellenfelünket. Többek között Lewis Ferguson, Stuart Armstrong szezonja is a vártnál hamarabb véget ért, de Ben Doak és Lyndon Dykes is kidőlt. Ráadásul a Manchester United focistája, Scott McTominay szintén sérülést szedett össze az FA-kupa döntőjében, ami miatt a csapat Gibraltár és Finnország elleni felkészülési meccsét is kihagyta.

A jövő pénteken kezdődő németországi kontinenstornán Szoboszlaiék június 23-án, Stuttgartban csapnak össze a skótokkal. 

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről