Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A nyolcszoros aranylabdás Lionel Messi egy interjúban többek között arról is beszélt, szerinte különböző szempontokat figyelembe véve melyik csapatok jelenleg a legjobbak a világon.

Lionel Messi 2021 nyarán távozott a Barcelona csapatától, a nyolcszoros aranylabdás játékos 778 meccsen 672 gólt szerzett és 303 gólpasszt adott a katalán csapatban. Az argentin világbajnok onnan a francia Paris Saint-Germainhez igazolt, tavaly óta pedig az észak-amerikai profi fociligában (MLS) szereplő Inter Miami játékosa. Messi jelenleg a június 20-án kezdődő, egyesült államokbeli Copa América tornára készül, ahol az argentinok címvédőként Peru, Chile és Kanada válogatottjával szerepelnek egy csoportban. A 36 éves focista a torna előtt az argentin Infobae-nek adott interjút, amelyben a Real Madridot nevezte meg arra a kérdésre, hogy melyik focicsapat a legjobb a világon.

FC Barcelona, Lionel Messi, Real Madrid
Lionel Messi a Barcelona csapatában vált legendává, most elismerte a Real Madrid képességeit
Fotó: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto

Lionel Messi: A Real Madrid és a Manchester City a világ két legjobb csapata

„Ha a legjobb csapatot kell megneveznem, a Real Madridot mondanám, mert ők a Bajnokok Ligája legutóbbi győztesei. Ha az eredményekről beszélünk, akkor tehát a Madrid; de ha a játékstílust vesszük figyelembe, személy szerint én szeretem [Josep] Guardiola [Manchester] Cityjét. Úgy gondolom, hogy Guardiolával minden csapatnak különleges lesz a karaktere, azáltal, amilyen az edzői módszere és ahogyan a csapatait játékra készteti. 

Ami a játékstílust illeti, számomra tehát a City a legjobb, az eredmények szempontjából pedig a Madrid" 

– mondta Lionel Messi.

Lionel Messi utolsó tornája lesz a Copa América

Lionel Messivel kapcsolatban több olyan hír is megjelent, hogy a Copa América lehet az utolsó válogatottbeli tornája. Messi erről korábban azt mondta, hogy „Tudva, hogy hány éves leszek, nehéznek tűnik számomra, de meglátjuk, hogyan érzem magam fizikailag.”

Csapattársa, Lisandro Martínez azonban optimistán állt a kérdéshez az amerikai torna előtt.
„Mi nem így látjuk. Boldognak látjuk és lenyűgöző szinten futballozik. Annyit elárulhatok, hogy nagyon nyugodtnak látszik, és 

minden egyes napját élvezi 

nyilatkozta Lisandro Martínez. – Mindenki tudja, mit jelent számunkra, ő a világ legjobb játékosa. Óriási előnyt jelent, ha játszik nálunk.”

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről