Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-válogatott csütörtök este óriási meglepetésre hazai pályán 2-1-re kikapott Görögországtól a Nemzetek Ligájában. Az Arsenal sztárja, Bukayo Saka rendkívül balszerecsés volt a meccsen, mert a második félidő elején sérülés miatt le kellett cserélni.

A Wembley Stadionban rendezett találkozón a vendégek már a 11. percben megszerezhették volna a vezetést, de Konsztandinosz Mavropanosz gólját les miatt érvénytelenítették. A Harry Kane-t nélkülöző angolok Cole Palmer révén jártak a legközelebb a gólhoz az első félidőben, de az Angliában az év játékosának választott középpályás lövése centikkel elkerülte a kaput. A fordulás után aztán meglepetésre Görögország Vangelisz Pavlidisz góljával előnybe került, majd a gólszerző két lesgólt is szerzett, így a vendégek nem tudták lezárni a meccset. 

A hajrában Jude Bellingham bombagóljával egyenlített Anglia, de még ezek után is érkezett egy hatalmas fordulat, 

ugyanis Pavlidisz a 94. percben megszerezte a görögök győztes gólját.

jude bellingham
Jude Bellingham bombagólja is kevés volt az angoloknak
Fotó: AFP (Photo by Glyn KIRK / AFP)

A történelmi vereség mellett az is fájó lehet az angolok számára, hogy az Arsenal klasszisát, Bukayo Sakát a második félidőben sérülés miatt le kellett cserélni. A 23 éves szélső a görögök vezető gólját követően a földre került, majd a fizioterapeuták megvizsgálták, de nem folytathatta a játékot. 

Saka az arcát a kezébe temetve, rendkívül szomorúan jött le a pályáról, 

egyelőre nem tudni, mennyire súlyos a sérülése és hány meccset kell majd kihagynia.

Az Arsenal számára hatalmas veszteség lenne Saka kiesése, a londoniak kulcsembere az idei szezonban már 2 gólt lőtt és 7 gólpasszt adott hét forduló alatt a Premier League-ben.

Az angol válogatott a Nemzetek Ligájában legközelebb a finnek otthonában lép pályára október 13-án.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!