Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország
Vágólapra másolva!
A magyar minifutball-válogatott két győzelemmel és egy döntetlennel a csoportja második helyén végzett a vb-címvédő Románia mögött a Szarajevóban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon, így a csoportelső Szerbia várt rá a szerdai nyolcaddöntőben. Trencsényi János csapata 4-1-re kikapott, így a nyolcaddöntő jelentette a végállomást.

A magyar válogatott szombaton 3-1-re győzte le Lengyelországot, vasárnap 2-0-ra Törökországot, majd hétfőn gólnélküli döntetlent játszott a vb-címvédő Romániával, így végül hét ponttal, rosszabb gólkülönbségének köszönhetően a D csoport második helyén zárt, így az E jelű négyesben első helyen végzett Szerbiával találkozott a nyolcaddöntőben.

minifoci, magyar-szerb
A szerbel ellen játszott a nyolcaddöntőben a magyar csapat
Fotó: Vaszkó Viktor / OMFSZ

A keddi pihenőnapot követően szerdán már korán megreggelizett a csapat, ugyanis az eddigiektől eltérően - mindig este kellett játszani - ezúttal ebédidőben, 12.30-kor kellett pályára lépnie Trencsényi János csapatának. A reggeli és a szokásos taktikai értekezlet után így szinte azonnal indulni kellett az Európa-bajnokság központi helyszínére, a Mirza Delibasic Sportcsarnokba.

Az öltöző elfoglalása már mindenki százszázalékosan a meccsre koncentrált, az ilyenkor szokásos mérkőzés előtti bemelegítés után pedig útjára is indult a labda.

Szerbia ellen búcsúzott az Eb-től a magyar válogatott

Az első percekben a magyar csapat birtokolta többet a labdát, a szerbek a biztos védekezésre helyezték a hangsúlyt. Egyik válogatott sem vállalt fel felesleges kockázatot, így a kapusoknak nem is akadt komoly dolguk. A 7. percben a semmiből szerezték meg a vezetést a szerbek, egy lecsorgó labdát lőttek Bohony kapujába (0-1). Csoszánszki azonnal két gyors lövéssel jelezte, hogy van tartása a csapatnak, de a szerb kapus jól védett. A magyar szurkolók is érezték a lelátón, hogy most nagy szükség van a biztatásra. A 13. percben Kiss Gábor lőtt gyönyörűen egy lefordulás után, a labda súrolta a kapufát is. Nem sokkal később Domokos előtt adódott jó lehetőség, de ez is kimaradt. 

A 16. percben már semmi nem mentette meg a szerbeket, Domokos lekészítése után Kozó Viktor egyenlített, a kapus már csak beleérni tudott a labdába, de hárítani nem (1-1). 

A 19. percben újabb gólt szereztek a szerbek, és bár a VAR vizsgálta az esetet potenciális szabálytalanság miatt, végül érvényes lett a találat (1-2). Pár perccel később jött az újabb szerb ziccer, de Bohony hatalmas bravúrral védett. A félidő hajrájában a szerb játékos ápolása miatt állt a játék, így volt egy kis idő átbeszélni a dolgokat. A végén Bohony még egy újabb ziccert védett, majd Csoszánszkit állították ki egy szabálytalanság miatt a videobíró segítségével. Újabb gól már nem esett, így 2-1-s szerb vezetéssel mentek a szünetre a csapatok. 

minifoci, magyar-szerb
Kozó Viktor szerezte a magyar gól az első félidőben 
Fotó: Vaszkó Viktor / OMFSZ

A magyar csapat még a második félidő elején is emberhátrányban játszott kicsit több, mint négy percig, de szerencsére újabb nagy helyzeteket rontottak el, vagy éppen Bohony védett. A 30. percben egy szöglet után viszont már nem hibáztak, így 3-1 volt ekkor az állás. A 34. percben jött az újabb szerb-gól, így nagyon nehéz helyzetbe került Trencsényi János csapata. 

A folytatásban ment előre becsülettel a magyar csapat, de a szerbek kiválóan védekeztek. Az utolsó tíz perchez érkezve még mindig háromgólos volt az ellenfél előnye, ekkor már hat az ötözött a válogatottunk. Ám hiába a távoli lövések, próbálkozások, ezen a napon semmi nem akart összejönni. Trencsényi János még azzal is megpróbálkozott, hogy behozta Lovászt vészkapusnak. 

A szerbek a végén már az idővel is játszottak, így újabb gól már nem esett, a szerbek 4-1-re nyertek, míg a magyar válogatott számára véget ért az Európa-bajnokság. 

Európa-bajnokság, Szarajevó, nyolcaddöntő
Magyarország-Szerbia 1-4 (1-2)
Magyar gólszerzők: Kozó 

A részletes program és további mérkőzések a linkre kattintva érhetőek el.

Íme, a magyar minifutball-válogatott 15 fős Eb-kerete:
Kapusok:
Tajti Bence, Bohony Bálint
Mezőnyjátékosok:
Barabás Miklós, Ladányi Dávid, Csoszánszki Dávid, Domokos Bálint, Kozó Viktor, Laczkó Milán, Nádasi Kornél, Kiss Gábor, Győri Barnabás, Kész Tibor, Kövesdi Zsombor, Lovász Bence, Seregy Tamás

 

Mindent egy helyen az Eb-ről