Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia
Vágólapra másolva!
Julian Nagelsmann, a labdarúgó Európa-bajnokságon házigazda német válogatott szövetségi kapitánya elárulta, hogy nem várt problémával szembesültek a csapat főhadiszállásán.

A magyar válogatottal azonos négyesben szereplő németek csoportgyőztesként jutottak tovább az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjébe, ahol Dániával csaphatnak majd össze szombat este. A német játékosoknak a felkészülését azonban nem várt probléma nehezíti, ugyanis "szúnyoginvázió" alakult ki a csapat Nürnberg közelében fekvő Herzogenaurachban található főhadiszállásán

Euro 2024: Training national team
Nagelsmann a szúnyogokra panaszkodott
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Brutális szúnyoginvázió zavarja a német focistákat

A Bild információi szerint a szállást ellepő vérszívókra Julian Nagelsmann szövetségi kapitány panaszkodott, mivel véleménye szerint annyira aggasztó a helyzet, hogy már alig tudnak megmaradni az edzőközpontban.

Abnormális szúnyogpestis van nálunk. Gondoskodnunk kell arról, hogy fújjon egy kis szél, és ne legyen annyi szúnyog – máskülönben el kell mennünk"

 – mondta a németek szövetségi kapitánya.

A lap információi szerint a szúnyogok az elmúlt hetek áradásai miatt terjedtek el, a játékosok így leginkább benti edzéseket tartanak az herzogenaurachi komplexumban, ami egy gyönyörű erdőben található, azonban a játékosok így sem a medencét, sem a kinti pályákat nem tudják használni. A csapat 1400 négyzetméteres központjában hagyományos bajor fából épült lakóegységeket alakítottak ki, amelyek vonzzák a rovarokat.

A probléma orvosolására szúnyogriasztókat osztottak ki, míg a hálószobákban szúnyoghálókat helyeztek fel. A válogatott kapusa, Manuel Neuer úgy fogalmazott, ezek nélkül aludni sem tudnának, olyan súlyos a helyzet.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről