Élő közvetítés
Románia
ÉLŐ
Hollandia
Vágólapra másolva!
Vasárnap este a magyar válogatott minden idők egy legdrámaibb Eb-mérkőzését nyerte meg a skót csapat ellen Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával. Marco Rossi együttese megtette, amit kellett, hogy továbbjusson a nyolcaddöntőbe, azonban a diadalt beárnyékolta Varga Barnabás drámai sérülése. A találkozó után Szoboszlai Dominik, a válogatott csapatkapitánya megerősítette, hogy kisebb sérüléssel vállalta a játékot, és elmondta azt is, hogy a csapat Varga Barnabásért nyerte meg a meccset, akinek az ellátásával kapcsoltban is rendkívül markáns véleményt fogalmazott meg.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése a 17. férfi labdarúgó Európa-bajnokságról, Németországból.

Csoboth Kevin a 100. percben döntötte el a meccset, de már a 92. percben is hős lehetett volna, akkor azonban a lövése még a kapufán csattant, pedig akár passzolhatott volna a középen érkező Szoboszlai Dominiknak is. 

Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Csoboth Kevin az első gólját lőtte a válogatottban
Fotó: AFP

„Inkább nem mondok semmit arra, hogy mennyire voltam rá dühös” – mondta mosolyogva a vegyeszónában Szoboszlai, akit ez után arról kérdeztek, mennyire örült Csoboth Kevin győztes góljának. 

„Nagyon örültem. Az egész csapat végig küzdött, nem adtuk fel. Kevinre nagyon büszke vagyok, megérdemelte ezt a gólt. Kiskorom óta ismerem, láttam, hogy mennyi munkát beletett még akkor is, ha nem mindig jól jött ki neki a lépés. Megérdemelte, élvezze ki. De innentől kezdve ez az elvárás” – folytatta a válogatott csapatkapitánya, aki az állapotára is beszélt, ugyanis napok óta azt pletykálják, hogy kisebb sérülten futballozik az Európa-bajnokságon.

Voltam már jobb állapotban is. Még mindig fáj a lábam. A legutóbbi két napot regenerációra használtam. Remélem, most egy kicsit több időm jut majd a regenerációra a következő meccsig, bízom benne, hogy jól leszek a következő meccsre”

 – mondta a 23 éves középpályás, aki Varga Barnabás horrorsérülésével és az ellátásával kapcsoltban is rendkívül markáns véleményt fogalmazott meg. 

Scotland v Hungary - EURO 2024
Szoboszlai Dominik mindent megtesz a csapatért
Fotó: Anadolu via AFP

„Most boldogság van, de Barnira is gondolok. Sokkal fontosabb az Eb-reményeinknél az ő állapota. Nem lehettünk felszabadultak, de aztán kaptuk a hírt, hogy magánál van. Én voltam az első, aki odament hozzá, és láttam, hogy mi van vele. 

Nem értem ezt a protokollszerűséget, hogy miért nem rohantak be azonnal a mentősök a hordággyal. Ez mindenki számára egy rohadt nagy kérdés marad, mert pár másodperc is életet tud menteni. Most jól jöttünk ki belőle, de remélem, soha többet nem kell ilyet átélnünk. De ezzel valamit kezdeni kell, mert gyalogoltak be a pályára, miközben Barna az életéért küzdött. Térjen észhez mindenki”

 – folytatta a Liverpool középpályása, aki szintén kiemelte, hogy Varga Barnabásért is nyerte meg ezt a meccset a válogatott. 

„Próbáltuk pozitívan felfogni a dolgot, hogy van most még valaki, aki miatt ezt meg kell csinálni. Barni is úgy ment bele az ütközésbe, hogy segítse a csapatot. Onnantól kezdve mi is úgy mentünk bele mindenbe, hogy segítsük őt. Az utolsó húsz perc már ki-ki meccs volt. Azon múlt, hogy kinek lesz a végén egy kis szerencséje, és ki akarja majd jobban” – tette hozzá Szoboszlai Dominik, aki hangsúlyozta, hogy a válogatott mindent megtett a sikerért, innentől kezdve már csak bízni lehet a szerencsében a továbbjutást illetően. 

Szalai Attila a németek elleni meccsen nem kapott lehetőséget, a skótok elleni találkozón viszont csereként pályára küldte őt Marco Rossi szövetségi kapitány. 

Leírhatatlan, ami történt. A skót csapat a végsőkig harcolt, ahogy vártuk. Örülök, hogy sikerült a végén magyar szívvel megtenni ezt a lépést a győzelemhez”

 – mondta a vegyeszónában a 26 éves védő, aki kiemelte, hogy ezt a meccset a horrorsérülést szenvedő Varga Barnabásért nyerték meg. 

Scotland v Hungary - EURO 2024
Schäfer András és Szalai Attila ünneplés közben
Fotó: Anadolu via AFP

„Nagy volt bennünk az ijedtség Barni miatt, de innen is jobbulást szeretnék kívánni neki. A körülményekhez képest jobban van. Betört az arccsontja, amit meg kell műteni, de a körülményekhez képest jobban van. 

Egy ilyen eset minden csapatot megviselne, de próbáltunk még jobban küzdeni érte is. Extra erőket mozgósítottunk. Varga Barna igazi harcosként tette a dolgát, olyan szituációkba is belement, hogy a testi épségét kellett kockáztatnia a sikerért.

 Azon voltunk, hogy érte is megszerezzük a győzelmet. Most a következő napokban szurkolunk minden csapatnak, akinek kell, meg imádkozunk is picit a továbbjutásért” – tette hozzá a 46-szoros válogatott focista. 

A 24 éves Dárdai Márton márciusban debütált a válogatottban, de máris egy életre szóló élménnyel gazdagodott.

„Elmondhatatlan érzés. Fantasztikus, hogy meg tudtuk szerezni a győzelmet, de az a legfontosabb, hogy Barni jobban van. Mindenki sokkot kapott, kértük a segítséget kívülről, de nagyon lassan jöttek” – mondta a vegyeszónában Dárdai, aki az esetleges továbbjutással, még nem kezdett el foglalkozni. 

Scotland v Hungary - EURO 2024
Dárdai Márton nagyot harcolt a skótokkal
Fotó: Anadolu via AFP

„Az ellenfelekkel és a továbbjutással még nem foglalkoztam, mert úgy voltam vele, hogy ahhoz előbb nyerni kell. Most beülök a buszba és majd megnézem, mi várhat ránk a folytatásban” – tette hozzá a Hertha BSC focistája. 

A csoportkör végén hatból a négy legjobb harmadik jut tovább, jelenleg a mieink három ponttal és mínusz hármas gólkülönbséggel állnak, de így is jó esélyeik vannak. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről